Вход на сайт

Эл. почта:
Пароль:

Регистрация на сайте

Фамилия: Область:
Имя: Населенный пункт:
    Отчество: Номер телефона:
    Эл. почта: Компания:
      Пароль: Должность:
      Повторите пароль: Год начала работы:
      Фото:
      С правилами размещения объектов согласен

      Забыли пароль?

      Укажите эл. почту — мы вышлем Вам новый пароль для входа
      Эл. почта:

      Проблема на сайте

      Закрыть
      Ваш email:
      (необязательно)
      Расскажите нам, что случилось


      У Києві прогнозується обвал цін на жтло

      20 января 2012, 14:34 просмотров: 6329

      У п`ятницю, 20 січня, о 10.00 у медіа-холі інформаційного агентства "Українські національні новини" за адресою: вул. Б. Хмельницького, 17/52а (бізнес-центр "Леонардо") відбулась прес-конференція на тему: "Квадратні метри у столиці: попит і пропозиція"

      У прес-конференції взяли участь:

      - Олександр Непомнящий – директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіон України.

      - Леонід Рисухін – голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

      - Олександр Ротов – перший заступник Голови ради директорів Конфедерації будівельників України.

       

      Через вплив кризової ситуацію на значній чистині ринків житло стає дешевшим. Про це розповів директор Департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Непомнящий.

      "Якщо говорити про тенденції вартості на ринку житла, то можна сказати, що криза вплинула в цій ситуації позитивно. І забудовники справді відмовляються від тієї рентабельності, яка була. І на значній частині ринків, зокрема в Києві, житло стає дешевшим", – зазначив О.Непомнящий.

      За його словами, сьогодні немає банківських кредитів й іпотеки, тому немає спекулятивної складової, яка змушувала би швидше будувати житло. "Тому інвестор не несе гроші в житловий сектор. І, на жаль, немає того темпу житлового будівництва. Хоча за оперативними даними, у місті Києві, порівняно з 2010 роком, у 2011 році введено в експлуатацію на 5% більше житла", – розповів чиновник.

      Також представник Міністерства повідомив, що у 2010 році в Україні було введено в експлуатацію 9,4 млн квадратних метрів житла.

      За оперативними даними міністерства, за 2011 рік було введено 9,8 млн квадратних метрів.

      "Тобто, зростання будівництва відбулося приблизно від 2 до 5 відсотків… У цьому році закладено у бюджеті 1,3 млрд грн на всі житлові програми. І у 2012 році ми думаємо вийти на 10,2 млн квадратних метри. Це найбільша цифра року будівництва житла за час незалежності України", - наголосив О.Непомнящий.

      Проте, як наголосив перший заступник голови ради директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов, вони вимагали, щоб уряд заклав у бюджеті 10 млрд грн. "І нібито Микола Янович (прем’єр Микола Азаров – Ред.) з цією цифрою погоджувався. Але з урахуванням субсидій, соціальних і газових питань, ця цифра була зменшена й вона не та, яка мала б бути. Але ми будемо з урядом вести діалог, аби збільшити цю цифру. Тому що від цього залежить і молодіжне будівництво, й інше", – наголосив будівельник.

      Нагадаємо, перед цим перший заступник голови ради директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов розповів, що собівартість квадратного метра житла у Києві становить 700-800 доларів.

      О.Ротов розповів, що будинки, які будуються з цегли і мають 7-9 поверхів, тобто, це старий монолітно-каркасний метод, собівартість будівництва квадратного метра у таких спорудах нижча десь на 150-200дол. і становить 500-600 дол.

      "Тобто, ціна продажу може бути у межах від 6 до 8 тисяч гривень. Монолітна будівля - від 8 до 12 тисяч гривень на різних етапах будівництва. Це реальна ціна, яка має бути", - запевнив будівельник.


       

      Джерело:  УНН

       

      Комментарии