Вход на сайт

Эл. почта:
Пароль:

Регистрация на сайте

Фамилия: Область:
Имя: Населенный пункт:
    Отчество: Номер телефона:
    Эл. почта: Компания:
      Пароль: Должность:
      Повторите пароль: Год начала работы:
      Фото:
      С правилами размещения объектов согласен

      Забыли пароль?

      Укажите эл. почту — мы вышлем Вам новый пароль для входа
      Эл. почта:

      Проблема на сайте

      Закрыть
      Ваш email:
      (необязательно)
      Расскажите нам, что случилось


      Україна не готова до земельної реформи, Кабмін просить "відстрочки"

      21 января 2012, 0:18 просмотров: 6203

      Рахункова палата напередодні заявила про збільшення ризиків невиконання проекту Світового банку (СБ) "Видача держактів на право власності на землю в сільській місцевості й розвиток системи кадастру", фінансованого з 2004 року.

      Строк кредитного договору завершується 30 червня 2012 року, а "кошти ще використані не в повному обсязі, і мета проекту не досягнута".

      У палаті зазначають, що через незадовільне законодавче й організаційне забезпечення проект неодноразово реструктуризувався, і в результаті обсяги запозичення були скорочені більш ніж удвічі – з $195 млн до $89 млн. 

      Проект був почато 7 років тому, і на його реалізацію, за даними учасників ринку, було витрачено $45 млн кредиту ВБ, $23 млн із бюджету вже було виділено на погашення частини боргу.

      Його реалізація має дозволити створити картографічні засади державного кадастру і його автоматизованої системи. Кадастр має містити дані про місцезнаходження й розмір земельної ділянки, його цільове призначення, власника.

      Проведення земельної реформи без реалізації цих проектів неможливо. 

      За даними газети, уряд просить кредитора продовжити договір до кінця 2012 року, тому що до 1 липня напрямки проекту виконати буде складно.

      Незважаючи на ухвалення влітку закону "Про земельний кадастр" (його вступ був відстрочений на рік), досі не розроблено й не затверджено більше десятка підзаконних актів, що суттєво гальмує реалізацію проекту й реформи в цілому. 

      "Виконання проекту залежить не від того, як працює Держземагентство, а як ухвалюються закони. У 2004 році був прийнятий закон, який передбачав створення єдиної системи реєстрації прав на нерухомість, у тому числі й на землю, тобто єдиний кадастр. Але Кабмін не прийняв постанову, яка б запустила закон у роботу", - розповіли в українському представництві Світового банку.

      "Також передбачався такий компонент, як реструктуризація сільськогосподарських підприємств, але Міністерство аграрної політики так і не надало своїх пропозицій. Це все призвело до того, що частина позики була скорочена", - додали там.

      На даному етапі вже завершено аерофотозйомку всіх областей загальною площею понад 600 тис. кв. км і складання індексної кадастрової карти 19 областей, на 80% завершена зйомка населених пунктів, видано 450 тис. держактів, функціонує програмне забезпечення автоматизованої системи державного земельного кадастру.

      "Але щоб система запрацювала, необхідно запустити 700 регіональних офісів, близько 2 тис. фахівців навчити, як працювати з системою", - додає співрозмовник у СБ.

      Про це пише "Комерсант-Україна".

       

      Так же новости по теме:

      В законопроекте о рынке земель учли меньше половины предложений

      zemlya.jpegГолова Верховної Ради України Володимир Литвин доручив профільному парламентському Комітету остаточно опрацювати текст законопроекту про ринок земель для винесення його на розгляд парламенту у другому читанні…

       

       

      Президент подписал закон, изменяющий сроки рассмотрения земельных споров

      prezident.gifПрезидент подписал Закон "О внесении изменений в Земельный кодекс Украины относительно сокращения срока отвода земельных участков для градостроительных нужд", принятый парламентом 22.12.2012 г. на основании законопроекта № 8679….

       

      Парламент принял закон, по которому без присвоения кадастрового номера землю отдать в залог нельзя

      101025_news.jpgВерховная Рада приняла во втором чтении и в целом Закон "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно усиления контроля за заключением договоров залога и ипотеки земельных участков и прав на них"

       

      Мораторий по продаже земли продлен до 1 января 2013 года.

      zemlya.jpegВерховная Рада приняла закон о продлении моратория на куплю-продажу земель сельскохозяйственного назначения до 1 января 2013 года.

       

       

      Рада може продовжити мораторій на продаж землі

      zemlya.jpeg У Верховній Раді зареєстровано законопроект N 9586 від 13 грудня, який передбачає продовження до 1 січня 2013 року дії мораторію на купівлю-продаж або відчуження земельних ділянок і зміну цільового призначення земель сільськогосподарського призначення.

       

       

      Обзор правовых событий недели 03.12.2011 - 09.12.2011

      185_p1.GIFПрезидент подписал Закон о выборах народных депутатов, а в парламент законопроект о рынке земель прошел первое чтение...

       

      Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про ринок земель

      101025_news.jpgПроектом (реєстр. №9001-д) пропонується, зокрема, встановити хто є суб´єктами ринку земель сільськогосподарського призначення придатних для ведення товарного сільськогосподарського виробництва….

       

      Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державній реєстрації"

      101025_news.jpgЗаконодавчим актом (реєстр. №9545) внесено зміни до законів "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень" та інших законодавчих актів України" та "Про Державний земельний кадастр".

       

      Внеочередное заседание Общественного совета при Госземагентстве Украины

      www.dazru.gov.ua.jpg25 ноября 2011 года в Госземагентстве состоялось внеочередное заседание Общественного совета по формированию Комиссии общественного контроля по выдаче государственных актов на право собственности на земельный участок. От Ассоциации специалистов по недвижимости Украины в состав Комисси входит…..

       

      Ипотека в 2012 году — поиск перспективы!

      cr_dit_imp_t_int_r_ts_emprunt_2011.jpgТекущий год ознаменовался принятыми в нашем государстве нормативными актами, призваными революционно изменить подходы к обороту недвижимости (в т.ч. и земельных участков). 

      Прежде всего речь идет о ЗУ «О госрегистрации вещных прав на недвижимое имущество и их отягощений», а также о ЗУ «О Государственном земельном кадастре».

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

      Комментарии